Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, író, önismereti tréner és előadó vagyok, valamint a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója.

1996-ban ismerkedtem meg a pozitívgondolkodás erejével, amikor egy hálózati marketing szemináriumon olyan emberekkel találkoztam, amilyen emberré én is válni szerettem volna. Olyan elvekkel ismerkedtem meg, amelyeket az iskolákban kellene tanítani ingyen, hogy a felnövekvő generáció már ennek a tudásnak a birtokában legyen, amikor kilépnek a nagybetűs életbe. Már akkor eldöntöttem, hogy én ezeket a siker elveket mindenkinek meg akarom mutatni, hogy az emberek észrevegyék, hogy van más élet, lehet más szemszögből is látni a dolgokat. El akartam mondani mindenkinek, hogy mekkora ereje van annak, ha 100% felelősséget vállalnak az életükért, ha panaszkodás helyett a jó dolgokra koncentrálnak, ha megtalálják az életcéljukat és végre mindennap a hobbijuknak élhetnek.

Az elmúlt években több száz könyvet kiolvastam, hanganyagot meghallgattam és tréningen, szemináriumon részt vettem, mert lázasan kutattam azokat a siker elveket, amelyek az egyszerű, hétköznapi emberek életét képesek megváltoztatni, jó irányba terelni és átütő hatással tud lenni. Kerestem és fürkésztem azokat a biztos módszereket, amelyekkel hatékonyan tudok segíteni a hozzám fordulókhoz, hogy elérjék a céljaikat.

Tudásom és tapasztalatom elsősorban azoknak az embereknek hasznos, akik akarnak változtatni, akik belátják, hogy nem jó úton járnak, akik akarnak fejlődni. Olyan egyszerű és megvalósítható eszközöket és módszereket adok az ügyfeleim kezébe, amelyeket kipróbáltam, és amelyekkel elkezdhetik más szemszögből látni önmagukat és a körülöttük történő eseményeket, hogy aztán a kezükbe tudják venni az életük irányítását, ne pedig sodródjanak a végtelen óceán hullámain tehetetlenül nézve, hogyan hullik darabokra a kirakat életük.

Ahhoz, hogy megvalósítsam az álmomat, hogy gondolkodásmód tanácsadóként dolgozzam 9 évvel az érettségi után újra iskolapadba ültem és tanító diplomát szereztem, majd 2019-ben befejeztem az egyetemet neveléstudomány mesterképzés szakon. A tanítói diploma megszerzése után egy tréningvezetői képzésen is részt vettem, hogy minél hatékonyabban tudjam átadni a megszerzett tudásomat. Hogy minél jobban és többet tudjak segíteni az ügyfeleimnek elvégeztem egy természetgyógyász-reflexológus képzést, mert azt tapasztaltam, hogy a betegségek legalább 90%-a lelki eredetű. Fontos volt a számomra, hogy minél gyorsabban ráleljek a hozzám fordulóknak az igazi problémájára, a tudat alatt futó önszabotázs programokat megleljük, és hogy alternatív megoldásokat is tudjak ajánlani. A modern orvostudomány már csak az okozatot gyógyítja, nem pedig az okokat. Ha különböző gyógyszerekkel elnyomjuk a tüneteket, attól még nem gyógyulunk meg, ha magát az okot nem derítjük ki, akkor a probléma mindig jelentkezni fog. Ezzel vissza is tértünk az elejére, vagyis a gondolkodásmódunk hatással van az egész életünkre: egészségünkre, vagyoni helyzetünkre, kapcsolatainkra és az önbecsülésünkre.

Mindezen idő alatt férjhez mentem, majd 2000-ben beköltözött az első nagy csoda az életembe egy kisfiú személyében, majd 2003-ban egy újabb hihetetlen csodának a része lehettem egy kislány személyében. Értékrendemben az egyik legfontosabb helyen a család intézménye áll, ahol a gyermekek egyenrangú és tiszteletre méltó tagjai az intézménynek, és a személyiségük feltételen elfogadásával támogathatom és szolgálhatom leginkább az ő fejlődésüket és kiteljesedésüket. Ma már egyedül nevelem két gyermekem, mert édesapjukkal úgy döntöttünk, hogy külön utakon folytatjuk tovább az életünket.

Voltam étteremben pultos, vezettem ékszerboltot, ahol egy bolt teljes üzletmenetéért feleltem. 6 évig dolgoztam a Fornettinél, mint oktatásvezető, ahol Kanadától Törökországig sok száz ember oktatásáért feleltem. A szakmai oktatásokon túl lehetőségem volt több személyiségfejlesztő tréning megírására és megtartására is. Legjobban ezeket az önismereti, személyiségfejlesztő és kommunikációs tréningeket szerettem, mert szerintem ahhoz, hogy a munkavállalók jól teljesítsenek a munkahelyükön fontos, hogy tisztában legyenek önmagukkal, az erősségeikkel és a gyengeségeikkel, és a körülöttük lévő emberek személyiségével, hogy hatékonyabban tudjanak mind a kollégákkal, mind az ügyfelekkel bánni. Sokan fordultak hozzám tanácsért és útmutatásért egy-egy kilátástalannak tűnő helyzetükben. A legnagyobb siker az volt a számomra, amikor egy-egy beszélgetés után visszajöttek hozzám megköszönni a segítségemet, mert egy régóta áhított céljukat tudták megvalósítani a segítségemmel. Mindig nagy öröm volt a számomra, amikor láttam, hogy az emberek végre a saját kezükbe veszik az életük irányítását, nem hárítják a felelősséget végre már másra, és elkezdték szeretni és tisztelni önmagukat.

Most egy általános iskolában dolgozom, mert egy régi gyermekkori álmomat szerettem volna megvalósítani ezzel, és úgy gondoltam, ha már az egyik célom az, hogy iskolában tanítsák ezeket a sikerelveket, akkor ismerkedjünk meg belülről a valódi iskolai élettel. Nagyon sok diákot és pedagógust megismertem, és szörnyű látni azokat a különböző élethelyzeteket, amelyek tönkre tudják tenni a gyermekek és a felnőttek életét.

Ezen tevékenységek mellett mindennap tetettem (és teszek a mai napig is) egy pici lépést a céljaim felé. Tanultam, fejlődtem, változtam és kidolgoztam a SikerÚtja-rendszert család, gyerekek és munka mellett. A SikerÚtja-rendszer erről szól, hogyan tudod napról napra aprólékosan, pici lépésekkel újra felépíteni az önbecsülésedet, az önbizalmadat és megvalósítani az álmaidat.

Életcélom, hogy tudásommal és tapasztalatommal megmutassak egy már bizonyítottan működő önismereti utat, valamint segítsek Neked önmagadra találni, és nagyobb önbizalomra és önbecsülésre szert tenned. Segíteni szeretnék azoknak, akik már meghozták a döntést, hogy az önismereti útra lépnek, hogy megtalálják és megvalósítsák az álmaikat, a céljaikat és életcéljaikat.

Célom, hogy az édesanyák és az édesapák jól érezzék magukat a bőrükben, hogy megtalálják önmagukat és az életcéljukat, így teremtve nyugodt, békés és szeretetteljes családi légkört, azoknak az Angyalkáknak és Tündérkéknek, vagyis a világ legnagyobb Csodáinak, akiknek a felnevelését feladatul kapták!

A SikerÚtja-rendszer egy önismereti út önmagunk felé, amely olyan elveket, eszközöket és módszereket tartalmaz, amelyeket bárki, bármikor, bármilyen háttérrel el tud sajátítani. Felruház olyan készségekkel, amelyek alkalmazásával átütő sikereket érhetünk el azon az önismereti úton, amely során képesek vagyunk megtalálni valódi önmagunkat, önbizalmunkat és önbecsülésünket. Ezek eredményeként megtanuljuk végre szeretni és tisztelni önmagunkat, így pedig el tudunk jutni a lelki békéig, valamint egy reménytelibb és boldogabb életet tudunk felépíteni önmagunknak.

A SikerÚtja-rendszer erőssége, hogy nem csak a „tutit” mondja el, hanem a „hogyan”-t is. Konkrét lépéseken keresztül vezet végig az önismereti úton gyakorlatokkal és feladatokkal, amelyek lehetőséget teremtenek az elmélet azonnali alkalmazására.

Ezeket az egyszerű elveket akarom veled megosztani, hogy megtaláld önmagad, az önbecsülésed és az önbizalmad, azaz a lelki békédet, más néven a boldogságot.

 

Bővebben a SikerÚtja-rendszerről lejjebb olvashatsz.

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

"Mint párkapcsolatfejlesztési tanácsadó, ajánlom szeretettel a könyvet mindenkinek, aki jobb, boldogabb, sikeresebb életet szeretne élni. Lívia kiválóan összefoglalta mindazt, amit legtöbben hosszú évek tapasztalatával, előadásról-előadásra járva, tréningek - kis túlzással - százain való részvétellel tudtunk csak elsajátítani. Mindig a saját tapasztalat a legerősebb, de ha Te szeretnél időt és pénzt spórolni, azt kívánom, legyen erőd és kitartásod megfogadni Lívia szeretettel teli és jó szándékú tanácsait!"

Hozbor Vanda, párkapcsolatfejlesztési tanácsadó

A sikerútjáról

Mi a SikerÚtja-rendszer?

 

A SikerÚtja-rendszer egy önismereti út önmagunk felé, amely olyan elveket, eszközöket és módszereket tartalmaz, amelyeket bárki, bármikor, bármilyen háttérrel el tud sajátítani. Felruház olyan készségekkel, amelyek alkalmazásával átütő sikereket érhetünk el azon az önismereti úton, amely során képesek vagyunk megtalálni valódi önmagunkat, önbizalmunkat és önbecsülésünket. Ezek eredményeként megtanuljuk végre szeretni és tisztelni önmagunkat, így pedig el tudunk jutni a lelki békéig, valamint egy reménytelibb és boldogabb életet tudunk felépíteni önmagunknak.

A SikerÚtja-rendszer erőssége, hogy nem csak a „tutit” mondja el, hanem a „hogyan”-t is. Konkrét lépéseken keresztül vezet végig az önismereti úton gyakorlatokkal és feladatokkal, amelyek lehetőséget teremtenek az elmélet azonnali alkalmazására.

Életcélom, hogy tudásommal és tapasztalatommal megmutassak egy már bizonyítottan működő önismereti utat, valamint segítsek Neked önmagadra találni, és nagyobb önbizalomra és önbecsülésre szert tenned. Segíteni szeretnék azoknak, akik már meghozták a döntést, hogy az önismereti útra lépnek, hogy megtalálják és megvalósítsák az álmaikat, a céljaikat és életcéljaikat.

Célom, hogy az édesanyák és az édesapák jól érezzék magukat a bőrükben, hogy megtalálják önmagukat és az életcéljukat, így teremtve nyugodt, békés és szeretetteljes családi légkört, azoknak az Angyalkáknak és Tündérkéknek, vagyis a világ legnagyobb Csodáinak, akiknek a felnevelését feladatul kapták!

Miből áll a SikerÚtja-rendszer?

A SikerÚtja néhány egyszerű lépésből áll, amelyeket ha következetesen alkalmazol az életedben, akkor elvezet oda, ahol lenni szeretnél. Az út során feltárjuk múltunk titkait, az önkorlátozó hiedelmeinket, tisztázzuk jelenünk eredményeit, hogy miért tartunk ott, ahol vagyunk, és megtervezzük jövőnk céljait, hogy legyen miért felkelnünk mindennap.

 Miért más, mint a többi?

A fejemben másként álltak össze az összefüggések a sikerről, mint azt a legtöbb könyvben olvastam. Azt éreztem, hogy amíg valaki nem teszi rendbe a múltját, legalább felismerés szintjén, hogy értse, miért történnek vele a dolgok, addig nem érti meg a jelene eredményit és nem tud fókuszálni a jövőjére. Amíg nincs önbizalma és önbecsülése valakinek, nem tiszteli és szereti önmagát, addig bármi rossz megtörténhet vele, mert olyan negatív kisugárzása van, és olyan borulátó és kishitű, hogy a lehető legrosszabb eseményeket és személyeket vonzza be a tapasztalataiba.

 A múlt

Miért szabotáljuk önmagunkat?

Az évek alatt figyelve az embereket azt tapasztaltam, hogy hiába tűznek ki célokat, tesznek meg mindent, hogy előrébb jussanak a dolgok még sem „jönnek össze”. Amikor beszélgettem ezekkel az emberekkel, akkor rájöttem, hogy olyan mélyen gyökerező önkorlátozó hiedelmeik vannak, amiket ha nem ismer fel, és változtat meg, akkor sajnos nem tudja elérni azt, amit akar. Ezek az emberek az életük folyamán folyamatosan önszabotázst követtek el önmaguk ellen.

Melyek azok a negatív programok, amelyeket elültettek benned?

Lehet, hogy egy pesszimista programot ültettek el benned a szüleid, a nagyszüleid, a tanáraid, a barátaid, a főnököd, a szomszédod, vagy a kollégád egy-egy mondattal (pl.: a gazdagok mind gonoszak), és nem vagy tisztában vele, hogy tudatalatt ezek a negatív programok milyen hatással vannak az életedre, vagy milyen következményei vannak annak, hogy igaznak hiszed el.

A másik, hogy vannak "problémák", élethelyzetek, események az emberek életében, és ezekre látnak a környezetünkben bizonyos megoldásokat, amelyek vagy helyesek, vagy nem. Ha neked nincs megfelelő értékrended, akkor le fogod másolni a helytelen viselkedés mintázatot, mert a tudatalattid követendő példaként fogja lemásolni, amit látott.

Például, ha tégedet ütöttek a szüleid gyermekkorodban, és nincs meg benned a helyes értékítélet arról, hogy ez helytelen volt, és nincs meg benned az akarat, hogy Te másként neveld a gyermekeidet, akkor nagy valószínűséggel Te is el fogod verni a gyermekedet, ha hirtelen nem tudsz más megoldást.

Hogyan tudod megváltoztatni a múltad?

Ahhoz, hogy másként tudj viselkedni, mint azt láttad, az kell, hogy helyén legyen az értékrended, vagyis legyen kristálytiszta elképzelésed arról, hogy milyen személyiség szeretnél lenni, melyek az igazán fontos dolgok az életedben, és a döntéseidet e szerint hozd meg.

A múlt mindig ott fog állni mögötted árnyékként, és ha Te nem tartasz önvizsgálatot, és nem kérdőjelezed meg, hogy mit, miért teszel és tartasz helyesnek és jónak, addig nem tudod átlépni az árnyékodat, és nem tudod megvalósítani az álmaidat és a céljaidat.

 A jelen

Mi a 100% felelősségvállalás?

A 100% felelősségvállalás azt jelenti, hogy felelősséget vállalsz a gondolataidért, az érzelmeidért és a cselekedeteidért. Amíg Te a párodat, a szüleidet, a gyermekeidet, a kormányt, a főnöködet hibáztatod mindazért, ami jelenleg az életedben van, addig semmi nem fog megváltozni körülötted.

Milyen hatása van a gondolataidnak?

A gondolataidat visszatükrözi a környezeted, vagyis minden, ami jelenleg az életedben van azt Te teremtetted a gondolataid által. Ha más tapasztalatokra vágysz, akkor meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat, vagyis más szemszögből kell tekintened a téged körülvevő emberekre és eseményekre, meg kell tudnod látni a bögre másik oldalát, és fel kell vállalnod, hogy a változtatás képessége a Te kezedben van.

 A jövő

Vajon miért van az, hogy a nyugdíjat alig várják az emberek?

Azért, mert nem szeretik a munkájukat. Soha senki nem kérdezte meg tőlük, hogy: Valóban ez az, amit igazán szeretsz csinálni? Aki szereti a munkáját soha nem megy el nyugdíjba, mert mindennap boldogan „dolgozik” és örömmel végzi a feladatait.

Vajon miért van az, hogy a sikeres emberek hiába nyolcvan évesek csak ötvennek néznek ki?

Azért, mert azt csinálják, amit szeretnek. Lehet, hogy éppen negyven vagy ötven évesen váltottak pályát, de megtették és ma boldogabbak, mint valaha.

Sokszor láttam a tévében pedagógusokat vagy szemináriumokon sikeres embereket, akik már hetven évesek is voltak, de nem néztek ki ötvennél többnek. Miért? Mert imádták a munkájukat. Ha szereted a munkádat, akkor az nem munka többé. Olyan, mintha minden nap a hobbidnak élnél.

Ahhoz, hogy elérjük, amit szeretnénk, tudnunk kell, hogy mit akarunk. Tisztán kell látnunk, úgy mintha már meg is valósult volna. Mernünk kell nagyot álmodni és olyan életet élhetünk, amilyet szeretnénk.

Lehet, hogy te akkor vagy boldog, ha az unokáiddal játszol, vagy ha finom ételeket főzhetsz, vagy ha taníthatsz, vagy ha könyvet írsz, vagy ha csak a hobbidnak élsz. Én nem tudom. Ezt neked kell tudnod és nagyon tisztán látnod. Sokan azt gondolják, hogy a siker egyenlő a pénzzel, pedig ez nem így van.

A siker a lelki béke. Amikor Te békében élsz önmagaddal. A cél, hogy Te jól érezd magad a bőrödben.

 

A SikerÚtjának a lépései pedig segítenek, hogy el is érd, amit kitűztél célt.

A SikerÚtja-rendszer lépései nem titkosak, és nem őriztem meg magamnak, hanem könyv formájában – ami egyben egy munkafüzet is gyakorlatokkal és konkrét feladatokkal – közzé tettem.

A SikerÚtja titkos lépései http://www.sikerutja.hu/sikerutja-titkos-lepesei/

A könyv 4 napos tréningje az „Úton önmagunk felé önismereti alaptréning”

A Főnixmadár újjászületése http://sikerutja.hu/fonixmadar a hogyan szeresd és tiszteld önmagad kérdésekre segít választ találni.

 

Ha úgy döntöttél változtatni szeretnél az életeden, vagy úgy érzed most jött el az ideje az önismereti útnak, akkor várlak szeretettel a tréningeken, workshopokon és előadásokon.

Ha otthon szeretnéd elkezdeni az önismereti utat, akkor a könyveimet ajánlom.

 

Szeretettel: Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, önismereti tréner