A szeretet az elfogadás

Az egyik legnagyobb küldetésünk itt a Földön, hogy szeretetet tudjunk adni és elfogadni. Az egyik legnagyobb kihívás az életben a szeretet megélése. Azt gondolnánk milyen egyszerű, hiszen én szeretem a szüleim, a párom, a gyermekeim, a barátaim… Biztos, hogy szereted őket? Vagy azt gondoljuk, hogy persze, hogy szeretem önmagam, hiszen ez természetes. Biztos, hogy szereted Önmagad?

Mi a szeretet?

Amikor elfogadod a másikat olyannak amilyen. Nem akarod megváltoztatni, mert Ő úgy tökéletes, ahogy van. Minden ember a Földön különleges és megismételhetetlen. Még az egypetéjű ikrek is, akik ugyanolyan körülmények között nőnek fel, különbözőképpen élik meg az eseményeket, bár látszólag kívülről hasonlítanak egymásra, belülről mégis teljesen más érzelmi világgal rendelkeznek, ezért más szemszögből látják a dolgokat.

Elfogadni a másik embert olyannak amilyen az egyik legnehezebb feladat. Soha nem értettem, hogy emberek körülöttem milyen jogon bírálják a másik ember személyiségét, ruházatát, hajviseletét, szokásait… Természetesen nem mondom, hogy én nem esetem ugyanezekbe a hibákba, főleg amikor ilyen leépítő környezetben voltam, de mára már lezártam az olyan emberekkel a kapcsolatot, akik negatív befolyással voltak rám. Nagyon romboló tud lenni mindenkire, amikor egy baráti társaságnak a kedvenc témája a másik ember kibeszélése a háta mögött. A negatív energiák senkire sincsenek jó hatással, ezért kerüld a pletykát minden körülmények között.

Nincs jogod bírálni és elítélni a másikat. Nincs jogod véleményt mondani a másikról és csúnya sértő szavakkal megbántani, és elmondani neki a tutit. Mert ez csak a Te véleményed! A vélemény pedig a legolcsóbb árucikk a világon, mindenkinek van belőle bőven.

Mindenki egyedi és megismételhetetlen csoda! Ha nem tudod a másikat elfogadni olyannak, amilyen, akkor legalább legyen benned annyi gerinc, hogy nem alázod porig a másikat. Elfogadni a másikat bírálat nélkül nem egyszerű, tudom, de a legelső, hogy neked kell változnod, nem pedig a másik embernek, a hiba nem a másikban, hanem benned van, ha nem tudod őt elfogadni olyannak, amilyen. Bírálni és hibákat keresni a másikban a legegyszerűbb feladat, egopajtás bármikor a segítségedre siet kérés nélkül is, hiszen az egot ez élteti a legjobban. Az egyik legnagyobb hiba a másik ember személyiségét bírálni, főleg ha valaki a saját gyermeke személyiségét bírálja. Bár végül is senkinek a személyiségét nincs jogunk becsmérelni. Hiszen mindenkinek meg kell tanulnia a leckét, amiért erre a világra leszületett. 

Ha nem szereted Önmagad, sajnos másokat sem tudsz szeretni. Ezért van az, hogy előszeretettel mondunk véleményt másokról. Egy valamit szoktak elfelejteni az emberek, amikor véleményt mondanak másról, hogy minden ember tükröt tart nekünk. Vagyis csak és kizárólag olyan hibákat tudunk meglátni másokban, ami bennünk is megvan! Minden egyes nap tükröt tartanak elénk az embertársaink azért, hogy tanuljunk és fejlődjünk. Ha zavar valami valakiben, örülj neki, mert segítséget kaptál föntről, hogy miben kell fejlődnöd. Ne bíráld, hanem köszönd meg a tanítást.

Szeresd önmagad! Tudom nem egyszerű, de mindennap kapsz egy új esélyt, hogy a tegnap hibáiból tanulva, ma új életet kezdj. Mindennap egy új esély, hogy bocsánatot kérj és bocsánatot nyerj. De a döntést neked kell meghoznod, ebben senki nem tud neked segíteni. A tanulás és a fejlődés fájdalommal jár, de nagyon megéri, mert a végeredmény sokkal jobb, mint amit valaha el tudnál képzelni.

Igen! Hosszú az út! Ha véletlenül most ezt kérdezted volna, én is most tanulom.

Igen! Nem egyszerű! De a végeredmény számít, és hogy esténként tiszta lelkiismerettel tudjak lefeküdni, és ne kelljen szemen köpnöm magamat a tükör előtt. Sokkal egyszerűbb úgy élni, azzal a tudattal, hogy ma is ember tudtam maradni és a megaláztatások ellenére emelt fővel tudtam távozni.

Igen! Nem könnyű! De már nem éri meg harcolni, már látom, hogy ennél sokkal többről szól az élet! Hagyni embereket elveszni bármennyire is szereted nem könnyű! De nincs más választásod. Mindenkinek meg kell tanulnia a leckét! Nekem is és neked is!

A szeretet maga az elfogadás, hogy elfogadod magadat és másokat is olyannak, amilyen.
Ha nem teszik az, amit a tükörben látsz akkor tanulj és fejlődj!

De semmilyen jogod nincs megbántani a másik embert semmilyen körülmények között sem. Nincs olyan ok, ami megmagyarázná az aljas tetteidet, amivel a másiknak fájdalmat okozol, lehet az kimondott szó, egy nézés, egy pofon…

Mindenki okkal születik le! Mindenkinek meg kell tanulnia a leckét! Így vagy úgy, de az élet úgyis addig küldi a leckéket Neked, amíg meg nem tanulod. A leckék pedig jönni fognak, ha akarod, ha nem. Az élet küldeni fogja ugyanazt a leckét, amíg meg nem érted belőle a tanulságot. Lehet, hogy húsz, harminc vagy negyven éven keresztül ugyanazt a leckét kapod, csak más emberektől és más körülmények között, de a lényeg mindig ugyanaz lesz.

A harag, a düh, a sértődöttség mind mind az EGO kisded játékai, amelyekkel védi önmagát, mert ha a szeretet vezérel Téged, akkor nincs tovább hatalma feletted. Egopajtás az a belső „gonosz” monológod, amely megmagyarázza neked, vagyis hihető indokokat és kifogásokat talál, hogy neked miért is kellett úgy viselkedned, ahogy viselkedtél, tudva azt, hogy ezzel mekkora fájdalmat okozol a másik embernek. Nincs a világon semmilyen hihető ok, ami indokolná számodra, hogy neked jogod van bírálnod a másik ember személyiségét!

A szeretet megélése az amelyért érdemes élni, és mindennap felkelni. Látni a gyermekeim, a szeretteim, a barátaim, az ismerőseim... mosolyát, örömét, boldogságát. Elfogadni őket, nincs ennél szebb és tanulságosabb…

Szeresd önmagad ez a legelső lépés, mert ha szereted önmagad csak akkor tudod szeretni a körülötted lévő embereket is.

Nem egyszerű, de nem is kell annak lennie, hiszen az élet egy folyamatos tanulás és fejlődés. 
Ez a "SikerÚtja"!

A szeretet az elfogadás!

Tánczos Lívia

 

Könyvrendelés: http://sikerutja.hu/sikerutja-titkos-lepesei/

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Mint kolléganőmnek köszönöm, hogy megkerestél és megtisztelsz azzal, hogy a véleményemet kéred bimbózó írói munkásságodhoz. Benned egy nagyon kedves, szerény, de rendkívül érzékeny csupaszív embert ismertem meg. Mindig volt mindenkihez egy-két jó szavad, mellyel sikerült mosolyt csalni, olykor keserü percek után az arcunkra. Nagy sorsforduló történt az életedben, de csodálatosan igyekszel megoldani a nehézségeket. Pozitív gondolataiddal, írásaiddal, úgy gondolom átformálod, nemcsak a magad, de sok olvasód gondolkodásmódját is. Jó érzéssel beszélgettem veled, minden alkalommal, mindig feltőltödtem lelkileg a beszélgetéseink során, hiszen a jó gondolatok jó irányba terelik az emberek életét. Kívánok a további munkádhoz, úgy a privát, mint a többi területen, mindenből elegendőt, kitartást és sok sikert az írói munkádhoz, hogy mi a barátaid, olvasóid sok-sok ideig olvashassuk, lélekmelegítő, vígasztaló, segítő gondolataidat.

Sok szeretettel ölellek: Szinko Éva