A karácsony szelleme

Mi az oka annak, hogy mindenki várja ezt a néhány napot minden évben? Miért csak erre a pár napra tölti el a szívünket a szeretet és a hála? Mi az oka annak, hogy ilyenkor sokkal megértőbbek és türelmesebbek vagyunk? Mit lehetne tenni azért, hogy az év 365 napján ugyanilyen érzésekkel telve, boldogan teljenek a napjaink?

De nem csak karácsony van, hiszen itt az évvége is, az új év kezdete, ahol sokan végignézik az elmúlt évüket, számadást készítenek és új célokat tűznek ki, fogadalmakat és ígéreteket tesznek, hogy miben is fognak változni, vagy hogyan fog változni az életük.

Mögöttem is rengeteg jó érzéssel teli esemény áll, nem volna elég a papír, hogy mindet felsoroljam, de ez csak azért van, mert én mindennap így élek. Mégis hihetetlen jó érzéssel tölt el, hogy Ilona az egyik blogbejegyzésemet – A Főnixmadár újjászületése, amiből azután könyv is született -  felolvasta magának és mindennap meghallgatja. Vagy egy nagymama, aki azt mondja már kétszer kiolvasta az új könyvem, mert annyira elgondolkodtató. Vagy azok az emberek, akik 3, 4 vagy 5 darabot visznek a könyveimből, mert ezt adják a családnak vagy a csapatuknak ajándékba. Vagy a kérdés: „Mikor lesz kész a harmadik könyvem?”

Rengeteg CSODA történt velem, amelyeket sokszor el sem merek mondani, mert az emberek nem tudnak vele mit kezdeni, vagy el sem hinnék. Nem egyszer előfordult, hogy a boltban az eladó egy kedvezményre feljogosító kupont nyomott a kezembe, amivel olcsóbban tudtam vásárolni. Nyáron olyan áldásokban volt részem, amit ha ki kellett volna fizetnem hétszámjegyű összegről beszélnék. Vagy például „véletlenül” mindig olyan embereket „sodor” elém az élet, akikre pont szükségem van és segíteni tudnak nekem.

Rengeteg felsorolhatatlan Csoda és felfoghatatlan esemény van mögöttem, és tengernyi apró és picike, amelyeket mások szinte természetesnek vesznek, és valószínűleg én is. Pedig nagyon nem mindegy például, hogy egy műszaki berendezés mikor megy tönkre – ha tönkre megy egyáltalán, vagy hogy biztonságosan odaérsz-e valahova, vagy hogy mikor milyen élményekben van részed, kik vannak körülötted. A listát végtelen hosszan lehetne sorolni.

De a lényeg, hogy Te azt fogod visszakapni az élettől, amit beletettél! Ha Te szeretet teszel bele, akkor szeretet fogsz visszakapni. Ha Te hálás vagy mindenért, akkor még több olyan dolgot fogsz visszakapni, amiért hálás lehetsz. Ha Te tiszta szívből adsz valamit az embereknek, akkor Te is kapni fogsz, akkor amikor nem is várod. De ha Te lopsz – pénzt, szíveket, álmokat, vagy bármit is – akkor tőled is lopni fognak, és olyan emberek, olyan dolgokat, akikről soha nem is gondolnád. Ha Te nem tudsz szeretet adni, nem is fogsz kapni. Ha Te állandóan panaszkodsz, akkor olyan dolgokat fogsz kapni, amikre még többet panaszkodhatsz. Ha csak a rosszat látod meg a körülötted lévő emberekben, eseményekben és dolgokban, akkor még többet fogsz ebből az élményből kapni, így vagy úgy.

Kinek mit jelent a karácsony szelleme? Neked mit jelent? El tudnád képzelni, hogy egész évben olyan jó érzésekkel legyen teli – a körülményeid ellenére – a szíved, mint ebben a pár napban? El tudnád képzelni, hogy ez megvalósítható? Mit lennél hajlandó tenni azért, hogy azokat a jó érzéseket, amelyeket karácsonykor érzel, fenntartsd az év 365 napján?

Hiszen nem kell, ahhoz karácsonynak lennie, hogy ajándékot adj valakinek. Mi lehet az ajándék? Egy kedves szó, egy mosoly, egy ölelés, gyűlölet helyett szeretet, idegeskedés helyett türelem, hangos szó helyett megértés, „pofonok” helyett tolerancia, gyűlölet és harag helyett megbocsátás. Ajándékot mindennap tudsz adni. Az is ajándék a körülötted lévők számára, ha Te minden körülmények között ember tudsz maradni, vagyis bármi történt veled napközben Te este a tükörbe tudsz nézni és nem kell szemen köpnöd magad.

Hazudnék neked, ha azt mondanám, hogy holnapra meg tudod valósítani azt, amikről írtam. Hazudnék neked, ha azt mondanám, hogy könnyű lesz. Hazudnék neked, ha azt mondanám, hogy nem fog fájni szembenézni a múlt démonjaival. Hiszen az elmúlt napokban, hónapokban és években éreztél, cselekedtél és gondolkodtál valahogyan, aminek meglesznek a következményei.

De Te mától érezhetsz, cselekedhetsz és gondolkodhatsz másként, mint ahogyan eddig tetted. Ma hozhatsz arról egy döntést, hogy mindennap karácsonyt szeretnél az életedben. Ma hozhatsz arról egy döntést, hogy megváltoztatod a nézőpontjaid és a gondolkodásmódod. Ma hozhatsz arról egy döntést, hogy elkezded szeretni és tisztelni önmagad. Ma hozhatsz arról egy döntést, hogy végre helyre állítod az önbecsülésed és az önbizalmad.

Ha tudnád, milyen következményei lesznek annak, ha mindezeket a dolgokat megvalósítanád, ha tudnád milyen érzés, amikor mindennap a karácsony szelleme lengi körül a házadat és a családodat, ha tudnád, milyen érzés a lelki béke olyan magas fokán lenni, hogy szinte túlcsordulsz a boldogságtól nap, nap után, akkor nem volna kérdés a számodra, hogy meghozod a döntést.

Meghozod azt a döntést, hogy végre a saját kezedbe veszed az életed irányítását. Meghozod azt a döntést, hogy végre válaszokat akarsz a kérdéseidre, hogy miért pont veled történnek azok, amik történnek. Meghozod azt a döntést, hogy Te mindennap akarod az életedben a „karácsony szellemét” vendégül látni.

Az újévre talán ilyen jó döntéseket kívánok neked, hiszen, ha újévi fogadalmakról beszélünk, esetleg lehetne ez egy jó választás.

 

ÁLDOTT, BÉKÉS, BOLDOG ÉS MEGHITT ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

 

Tánczos Lívia

 

 

Könyvrendelés:

A Főnixmadár újjászületése – Úton önmagunk felé:  http://sikerutja.hu/fonixmadar/

A SikerÚtja titkos lépései: http://sikerutja.hu/sikerutja-titkos-lepesei/

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Kedves Livia!! Szeretném megköszönni az előadást, és az életben tapasztaltakat, amit megosztottál! Minden ember ha csak egyszer részt venne olyan előadáson, mint amit te tartottál rálátása lenne, hogy az életben vannak dolgok, amik igen fontosak, és a "gondolatainknak teremtő ereje van"! Mind pozitív mind negatív dolog!

"Akinek van, annak még adnak, hogy bőséges legyen neki. De akinek nincs, attól még azt is elveszik,amije van." Rhonda Byrne/ The Magic

Köszönettel: Bús Krisztina